کنفرانس بین المللی بررسی صنعت فولاد و مواد اولیه (پلنکس)، با محوریت چشم انداز صنعت فولاد و نحوه تامین مواد اولیه، هفته گذشته با حضور مدیران، متخصصان و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات در این کنفرانس با تاکید بر لزوم برنامه ریزی کلان و متناسب روندهای منطقه ای و جهانی در حوزه صنعت اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی کشور آمریکا با ۳۳۱ میلیون نفر جمعیت، ۱۹ هزار و ۲۴۷ میلیارد دلار، استرالیا با ۲۶ میلیون نفر جمعیت، ۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد دلار است و ایران با ۸۴ میلیون نفر جمعیت ۲۲۶ هزار میلیارد دلار است.
اردشیر سعد محمدی افزود: این در حالی است که در سال ۲۰۳۰، این عدد برای کشورهای آمریکا و چین به ۳۰ تریلیارد و کشور همسایه، ترکیه هم ظرف ۸ سال آینده به ۱.۴ تریلیارد خواهد رسید.
وی بیان کرد: ما باید پلنی داشته باشیم که بر اساس آن مشخص باشد که میخواهیم در سال ۲۰۳۰ در چه جایگاهی قرار بگیریم. نگاه ما بر اقتصاد باید برگرفته از تفکر سیستمی، کلان و آینده نگر باشد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تصریح کرد: برنامه دقیق و واقع بینانه و هدف گذاری در برنامه هفتم توسعه آن چیزی است که باید دقیق تدوین شود. در این میان دو شاخص بسیار حائز اهمیت است: تاثیرات درآمدها در بحث صادرات محور بودن و تصمیم سازی ها برای سرمایه گذاری.
سعد محمدی گفت: شاخص صنعتی شدن به عنوان یک محور برای مقایسه جهت ارزیابی شرایط رفتار تصمیم سازی مطرح است. درصد اتکای کشور آمریکا در صنعت به تکنولوژی های رده پایین، متوسط و بالا به ترتیب ۱۰، ۴۵ و ۲۰ درصد و همین اتکا در کشور ایران، ۱۳، ۳۳ و ۱ درصد است.
وی ادامه داد: هرچه تکنولوژی رده بالا بیشتر شود، میزان تولید ناخالص داخلی بالاتر میرود. ما در ایران بیشتر سرمایه گذاریمان را در تکنولوژی های رده متوسط و پایین انجام داده ایم پس باید نوع نگاهمان را تغییر دهیم و بدانیم در کدام مسیر و با چه بینشی میتوانیم ارزش آفرینی اقتصادی بیشتری داشته باشیم و باید این موضوع را در برنامه هفتم توسعه مد نظر قرار دهیم.
مدیرعامل «ومعادن» گفت: ما برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، سالانه ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم که تولید کنونی ما حدود ۱۰۰ میلیون تن است. استرالیا ۵۱ میلیارد تن ذخیره سنگ آهن دارد و با توجه به متوسط عیار ۳۶ درصد، میزان ذخیره محتوای آهن این کشور حدود ۲۵ میلیارد تن است. همچنین حدود ۱۸۰ میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در جهان وجود دارد و ذخیره قطعی کشف شده در ایران کمتر از ۳ میلیارد تن است.
سعد محمدی ادامه داد: از سال ۱۳۴۱ به طور سیستماتیک بحث اکتشاف در چهار منطقه ایران مرکزی، اصفهان، کرمان و البرز آغاز شد. از آن زمان تا به امروز حدود ۹ میلیون متر حفاری عمقی در ایران انجام شده که حاصل آن معادن موجود است.
وی تصریح کرد: کشور استرالیا، به عنوان یک کشور معدنی در سال ۲۰۱۸، یازده میلیون متر کار حفاری عمقی انجام داده است. همین کشور در سال گذشته حدود ۹۰۵ میلیون تن، سنگ آهن صادر کرده است. از ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن زغال تولید شده، به طور سالانه در جهان ۳ میلیارد و ۷۶۰ میلیون آن در چین تولید میشود. ۱۲.۵ میلیون تن فولاد ظرف یکسال و نیم آینده در حوزه خلیج فارس به تولید میرسد.
سعد محمدی اظهار کرد: با توجه به روند منطقه ای و جهانی در صنعت لازم است مطالعات، برنامه ریزی ها و اقدامات گسترده ای در بخش معدن و صنایع معدنی صورت پذیرد تا بتوانیم در عرصه رقابت به جایگاه مناسبی در این زمینه دست یابیم.
منبع: روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات