مهمترین اقدامات و برنامه های شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات که به عنوان بزرگترین هلدینگ معدنی کشور فعالیت دارد، توسط مرتضی علی اکبری، معاون مالی و اقتصادی این شرکت تشریح شد.
*با توجه به چشم انداز رکودی در اقتصاد جهان، چشم انداز قیمت فلزات به ویژه فولاد و سنگ آهن را چگونه ارزیابی می کنید؟
در سال میلادی موجود نباید انتظار جهش قیمتی داشت. شرایط تا پایان سال با همین قیمتها پیش بینی میشود.
*طرح مربوط به شرکت آهن و فولاد الماس آرتاویل در حال حاضر در چه مرحله ای است و چه زمانی به پایان می رسد؟ آیا برآوردی از سودآوری آن دارید؟
فولاد آرتاویل ۱ میلیون تن آهن اسفنجی است که در ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد. سودآوری آن بسته به قیمت جهانی دارد و قطعا سود حداقل بالای ۳۰ درصد خواهد داشت.
*طرح مربوط به شرکت فولاد کردستان در حال حاضر در چه مرحله ای است و چه زمانی به پایان می رسد؟ آیا برآوردی از سودآوری آن دارید؟
فولاد کردستان آخر سال ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید. دو طرح آهن اسفنجی و تولید فولاد و نورد خواهد بود که شامل یک میلیون تن فولاد و ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن ورق خواهد بود.
*هدف شرکت از خرید سهام شرکت ایرتیک چه بوده است؟ این شرکت در چه حوزه ای فعالیت دارد؟
هدف از خرید ایرتیک ، مناسب بودن قیمت آن نسبت به دارایی ها و نیاز گروه ما به یک شرکت پیمانکاری و تسریع در اجرای پروژه ها بوده و از طرفی سود پیمانکاری پروژه ها در گروه بماند.
* منابع مورد نیاز برای اجرای طرح های توسعه ای را چه محلی تامین می کند؟
منبع ما از محل افزایش سرمایه و تامین مالی خود پروژه ها از داخل و خارج مقداری انجام شده و ادامه برای تامین بیشتر در جریان است.
*شرکت در ماه های اخیر برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود، اقدام به خرید معادن کوچکی در نقاط مختلف کشور کرده است. آیا این استراتژی همچنان ادامه خواهد داشت؟
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اقدام به خرید معادن نکرده است. شرکتهای زیر مجموعه مثل تجلی اقدام به خرید کرده اند، مثل مس و طلا و سیلیس و منیزیت. این استراتژی ادامه دارد.
*آیا برای شرکت های زیرمجموعه برنامه عرضه سهام در بورس دارید؟
فعلا شرکتی آماده برای ورود به بورس نداریم.
منبع: بورس ۲۴